Blog Axtrom

Avantajele cartonului atunci când îl folosim ca ambalaj

Avantajele cartonului

Cutia de carton reprezinta unul dintre cele mai populare ambalaje pe care le folosim în zilele noastre. Am discutat în articolul precedent în mare, despre originea acestui produs, prezentând și un scurt istoric al acestuia. Astăzi, vom discuta despre câteva dintre avantajele cartonului pe care le aduce și în același timp, și despre câteva dintre modurile sale de utilizare.

Avantajele cartonului ca ambalaj

Deși îl folosim singuri, puțini ne-am oprit din cumpărături, măcar o singură dată, pentru a ne întreba cu adevărat cu privire la motivele pentru care majoritatea producătorilor își livrează mărfurile în cutii de carton.

Ei bine, înainte de toate, trebuie să amintim faptul că acest tip de ambalaj este unul ecologic. Se poate recicla ușor, nu poluează, iar cu excepția cutiilor de lapte care sunt fabricate din carton acoperit cu un strat subțire de polietilenă, cutiile sunt biodegradabile. Multe magazine au început de la o vreme încoace să își livreze anumite produse în pungi de hârtie și în lădițe confecționate din carton din aceleași motive ca și cele prezentate mai sus.

Pe lângă faptul ca este ușor de reciclat și nepoluant, cartonul este popular în logistică și pentru ușurința cu care cutiile pot fi produse, tăiate, împachetate și despachetate dar și pentru proprietățile sale de amortizare a șocurilor mecanice. În industria muzicii el poate fi folosit și pentru amortizarea sunetului.

Cartonul este foarte flexibil, extrem de ușor și igienic. Poate fi folosit atât la împachetarea bunurilor de larg consum cât și a alimentelor. Având o greutate mică, acesta este și ușor de transportat, iar ca ambalaj, nu contribuie cu mult în plus la masa produselor pe care le acoperă. Laminat, el devine și foarte rezistent.

În fine, cartonul protejează produsele ambalate față de acțiunea mediului înconjurător. Cu excepția acțiunii apei și a umidității, el protejează alimentele și obiectele de uz casnic fiind un bun izolant termic datorită  izolației dintre straturile hârtie.

Axtrom oferă produse din carton, la standarde înalte. Vezi aici o parte din produsele noastre din carton.

Articole