Blog Axtrom

Tot ce trebuie să știți despre folia stretch

Întrebări și răspunsuri.

După cum probabil știți deja, puteți găsi în oferta noastră o gamă variată de Folie Stretch dar și de dispensere pentru folia stretch. Prin intermediul acestui articol, vom încerca să răspundem la câteva dintre cele mai des întâlnite întrebări legate de acest produs, încercând pe această cale să vă ajutăm în decizia dumneavoastră de a achiziționa folia stretch potrivită pentru exact ceea ce aveți nevoie.

Ce este folia stretch?

Folia de plastic, așa cum o numim în limbajul comun sau folia stretch, după denumirea sa tehnică, este o folie extrem de subțire, fabricată din polietilenă de joasă densitate care se folosește cu precădere în industria alimentară pentru împachetarea diferitelor produse.

Este folia stretch utilă doar pentru alimente?

Evident, că nu. Folia stretch poate fi folosită pentru ambalarea oricărui tip de produse. Ea este fabricată dintr-un material rezistent și extrem de ușor de înfășurat peste orice formă, indiferent de dimensiunile produsului împachetat.

Care sunt avantajele ambalării cu folie stretch?

În primul rând, trebuie să menționăm faptul că folia stretch, atunci când este înfășurată pe mai multe straturi, devine extrem de rezistentă. Un produs ambalat în folie stretch va fi protejat prin urmare de acțiunile mecanice din jur dar și de mediul înconjurător. Pe de altă parte, fiind ușor de manevrat și cu o flexibilitate crescută, folia stretch poate fi mulată pe orice formă, oricât de neregulată ar fi această. Spre deosebire de cutia de carton clasică, folia de acest tip conferă un plus de siguranță, atașându-se de fiecare porțiune a produsului dumneavoastră, ermetic și etanș.

Când puteți folosi folia stretch?

Puteți utiliza acest produs pentru a fixa produsele independente sau cutiile cu produse pe paleții pe care urmează a fi transportate pentru un plus de siguranță. De asemenea, puteți utiliza folia stretch pentru a acoperi produsele care urmează a fi introduse în cutii, pentru a le proteja suplimentar. În fine, puteți utiliza folia stretch și pentru ambalarea alimentelor sau a altor obiecte de uz casnic care necesită protecție suplimentară față de mediul înconjurător.

Cât de util este dispenserul de folie stretch?

Dispenserul nu este un produs esențial în cazul în care utilizați folia stretch doar pentru uz casnic. Acesta devine însă un element important în cazul în care doriți eficientizarea procesului de împachetare, în special în cazurile în care afacerea dumneavoastră are de câștigat de pe urma acestui lucru. În principiu, dispenserele vă facilitează tot acest proces, ușurând manevrarea rolelor de folii și felul în care efectuați procesul de învelire. Pentru ambalarea paleților, vă recomandăm dispenserele automate.

Articole