Blog Axtrom, Folia cu bule

Siguranta obiectelor fragile (la transportare)

Cum transportăm în siguranță obiectele fragile

Vi s-a întâmplat vreodată să comandați un produs care nefiind ambalat corespunzător sa ajungă la voi deteriorat? Ori, să primiți un colet de la o persoană cunoscută care, la fel, să sufere șocuri mecanice pe drum ca urmare a metodei de ambalare?

Ei bine, nu sunteți singuri. Am pățit-o majoritatea dintre noi, cel puțin o dată. Ce-i drept, aceste probleme apăreau în urmă cu câțiva ani, când nu existau atât de multe opțiuni în ceea ce privește ambalarea. În prezent, majoritatea magazinelor online și a firmelor de curierat s-au adaptat, problemele care pot apărea fiind aproape în mod exclusiv cauzate de neatenție.

3 categorii majore de ambalaje

Atunci când aveți de trimis prin poștă sau coletărie pachete cu diferite obiecte, trebuie să vă gândiți în primul rând la ambalajul în care veți împacheta aceste produse. În general, avem trei categorii importante, fiecare cu metoda sa specifică de ambalare în siguranță.

– Pe de o parte avem produsele de mari dimensiuni care se pot ambala doar pe paleți.
– Pe de altă parte, avem produsele medii, care sunt ambalate în cutii de carton de diferite dimensiuni, conform cu mărimea acestora.
– În final, avem produsele mici și foarte mici precum bijuteriile, piesele electronice, CD-urile, piese de schimb, jucării fragile și alte obiecte de mici dimensiuni care au nevoie însă de un plus de protecție pentru a ajunge la destinație fără defecte.

Pentru toate aceste obiecte din ce-a de-a treia categorie, aveți la dispoziție opțiunea plicurilor cu bule. Confecționate din folie de polietilenă de joasă densitate, plicurile cu bule sunt ideale și momentan indispensabile pentru ambalarea obiectelor de mici dimensiuni care au nevoie de protecție specială pe durata transportului.

Mai mult, aceste plicuri cu bule pot fi comandate și la dimensiuni particularizate în funcție de nevoile fiecăruia, opțiune care ne poate scuti pe toți de problemele cauzate de manevrarea necorespunzătoare a coletelor ori de efectele mecanice produse în timpul transportului.

Articole