Blog Axtrom

Fiți responsabili față de mediu!

Reciclați deșeurile!

După cum probabil știați deja, absolut toate deșeurile rămase în urma ambalajelor și a altor produse necesare procesului de ambalare, precum cele pe care le găsiți și în oferta noastră, sunt reciclabile. Ce înseamnă acest lucru?

Ei bine, atunci când vă debarasați de cutiile de carton folosite, de foliile adezive sau neadezive din polietilenă ori de profilele PEE, puteți să o faceți în mod responsabil, selectiv. Fiecare oraș din țară are implementat un program de colectare selectivă a deșeurilor, în funcție de materialul reciclabil din care sunt confecționate produsele aruncate. Plasticul, hârtia, metalul și sticla, sunt toate reciclabile.

De ce e important să selectăm deșeurile și să facilităm reciclarea lor?

Trăim într-o societate bazată pe consum, în care producem mult, transportăm și cumpărăm mult, aruncăm la fel de mult. Resursele planetei sunt însă limitate, fie că este vorba despre țiței, metale sau chiar pădurile pe care le tăiem pentru a fabrica hârtie. Și da, tăiem mai mulți copaci decât reușim să plantăm motiv pentru care discutăm mereu despre defrișări, despre efectul de seră, despre probleme legate de poluare.

Atunci când aceste deșeuri nu sunt reciclate, producătorii folosesc resurse noi pentru a produce alte produse care să fie vândute clienților următori. Procesul de producție devine unul segmentat, cu o finalitate precisă, cea în care bunul folosit sau uzat este aruncat iar producătorul începe un nou proces cu materie primă nouă pentru care s-au consumat resurse noi. În cazul în care reciclăm deșeurile, procesul de producție devine unul circular, chiar dacă nu în totalitate. Producătorul are acces în acest fel la materie primă rezultată din reciclarea deșeurilor și nu din exploatarea unor resurse noi. Prin urmare, prețul final poate fi mai mic iar resursele planetei, în mare măsură, protejate.

În concluzie, e important să reciclăm deșeurile pentru că în acest fel, contribuim la economisirea resurselor, facilitând re-exploatarea celor deja utilizate în industrie.