Blog Axtrom

Protejarea produselor pe durata transportului maritim sau fluvial

Protejarea produselor pe durata transportului maritim sau fluvial

Deși putem spune cu siguranță că transportul maritim sau fluvial este cel mai vechi tip de transport pe distanțe mari, el rămâne în continuare extrem de popular datorită costurilor reduse și a ușurinței prin care se poate asigura transportul de mărfuri intercontinental, în special dinspre continentul American înspre Europa dar și din anumite regiuni ale Asiei.

Cea mai mare problema care se pune în cazul unui asemenea transport, rămânea cea legată de siguranța mărfurilor transportate care evident, trebuie să ajungă în condiții bune la destinație. Și, pentru că am discutat deja despre diferite metode de a alege ambalajele perfecte pentru fiecare produs în parte, cu această ocazie vom încerca să discutăm, în mare, despre metodele prin care vă puteți asigura de un transport în condiții optime, indiferent de mărfurile pe care urmează să le încărcați în port.

Alegeți ambalajele adecvate

Primul pas pe care trebuie să îl faceți este cel de a alege ambalajele potrivite pentru mărfurile transportate.

Amplasați cutiile pe paleți

Este extrem de important ca mărfurile dumneavoastră să fie protejate din toate punctele de vedere. Amplasându-le pe paleți, le veți feri de umezeala de la sol, de apa de ploaie și evident, de șocul mecanic cauzat de manipularea acestora la încărcare respectiv descărcare

Legați cutiile pe palet

Folosiți din plin folia de plastic pentru a asigura cutiile pe paleți. Este important ca acestea să nu fie mobile pe durata transportului și nici atunci când sunt manipulate în și din containerele de transport. Cu cât sunt mai bine asigurate cutiile, cu atât mai bine vor fi acestea protejate

Etichetați corect cutiile

Și etichetarea este importantă, atât individual pe cutiile de transport cât și pe fiecare palet în parte. Etichetarea este importantă pentru siguranța mărfurilor dumneavoastră din două puncte vedere. În primul rând, ea semnalizează tipul încărcăturii astfel încât persoanele care încarcă și descarcă marfa, să o poată manipula în mod corespunzător. În al doilea rând, ea este importantă pentru autoritățile vamale, de care depinde în final intrarea mărfurilor în țara de destinație.