Blog Axtrom

Soluții eficiente pentru protecția mărfurilor vândute online

Soluții eficiente pentru protecția mărfurilor vândute online

Aveți un magazin online sau vă gândiți să vă deschideți unul? Ei bine, în acest caz, trebuie să vă gândiți și la felul în care veți depozita și mai apoi expedia produsele din stoc, achiziționate de la furnizori și vândute către clienți.

Magazinele online nu oferă decât în foarte puține cazuri posibilitatea prezentării produselor într-un showroom fizic. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să îl verificați este calitatea și integritatea ambalajelor originale, cele în care produsele au ajuns la dumneavoastră. În cazul în care cutiile conțin mai multe produse din aceeași categorie, intră în sarcina dumneavoastră de a desface cutiile originale și de a împacheta individual produsele în cutii mai mici, corespunzătoare. În acest fel, le puteți pregăti pentru transportul către client dar și pentru o depozitare mai eficientă în depozitele fizice ale magazinului pe care îl administrați.

Elementele de siguranță la care trebuie să fim atenți:

  1. Cutia de carton în care introducem produsul sau, în cazul unei comenzi mai mari, produsele pe care le expediem către clienți. Oferta Axtrom include și posibilitatea de a personaliza acest tip de ambalaje și de a le croi la dimensiunile necesare.
  2. Elementele de siguranță interioare, precum foliile cu bule, extrem de importante pentru siguranța produselor și pentru ferirea lor de șocurile mecanice.
  3. Elementele de design exterior. La acest punct este foarte importantă etichetarea corectă a cutiilor, în mod individual și marcarea corespuzătoare a acestora cu avertismentele specifice fiecărei categorii de produse.
  4. Sigilarea cu bandă adezivă a cutiei. Axtrom vă oferă soluții complete de împachetare, nu doar cutii de carton. Puteți achiziționa de la noi benzile adezive potrivite pentru orice tip de pachete pe care urmează să le depozitați și/sau expediați. Mai mult, și aceste benzi pot fi personalizate cu brandul dumneavoastră. Nu neglijați acest aspect deoarece sigilarea cutiei este foarte importantă pe durata transportului. De asemenea, pachetul fiind sigilat, și clientul are încredere că bunurile sale au fost transportate în mod corect și nu au fost desfăcute la intermediarul care a asigurat transportul.

În concluzie, chiar dacă din punct de vedere logistic un magazin online reprezintă o alegere eficientă pentru un antreprenor și îi oferă acestuia acces nelimitat la o bază mai mare de clienți, aspectele legate de depozitare, transport și manipulare a mărfii rămân similare celor specifice oricărui alt tip de magazin. Asigurați-vă întotdeauna că marfa este bine împachetată și sigilată și că ați ales cutiile și adezivii adecvați pentru orice situație.

Articole