Blog Axtrom

Plicul, cel mai popular tip de ambalaj

Plicul, cel mai popular tip de ambalaj

Puțini sunt cei care nu au folosit niciodată un plic. Fie că am avut de trimis cărți poștale, scrisori, acte sau obiecte de mici dimensiuni, plicurile ne-au fost mereu alături ca prima alegere în ceea ce privește siguranța informațiilor transmise. De altfel, plicul există într-o formă sau alta printre noi de mai bine de trei secole, acesta bucurându-se de o istorie mult mai bogată decât a altor ambalaje care au apărut pe piață mult mai recent precum cutiile de carton, foliile plastice sau benzile adezive.

Sigur, și plicurile au ținut pasul cu vremurile și s-au adaptat tehnologiilor moderne, astfel încât în prezent avem la dispoziție o mulțime de modele de plicuri, câte unul pentru fiecare destinație specifică. Și, pentru că am ales ca de această dată să discutăm despre plicuri, vom încerca să prezentăm cele mai populare modele cât și felul în care acestea pot fi utilizate.

Plicuri tradiționale

Disponibile în format clasic sau în format A5 sau A4, plicurile tradiționale sunt folosite pentru scrisori, acte și cărți poștale. Le folosim atât pentru uz personal cât și pentru corespondența business.

Plicuri cu bule

Pe măsură ce societatea a evoluat, tehnologia a ținut pasul iar plicurile s-au diversificat și ele odată cu nevoile populației. Acum, acestea pot fi utilizate pentru a proteja mai multe tipuri de obiecte, nu doar scrisorile și actele trimise prin poștă către terți. Plicurile cu bule reprezintă de aceea o parte din evoluția firească a acestei industrii și acoperă un set de nevoi esențiale precum cel al coletăriei de mici dimensiuni. Actele importante dar și obiectele mici și fragile precum bijuteriile, plăcile electronice, dispozitive electronice de mici dimensiuni și așa mai departe pot fi trimise în condiții de siguranță atunci când sunt ambalate în plicuri cu bule.

Plicuri din plastic

Aceste plicuri oferă un plus de protecție deoarece sunt sigilate și lipite ermetic. Le întâlnim adeseori în viața de zi cu zi atunci când comandăm produse online, în cazul în care aceste produse nu impun ambalarea lor în cutii speciale. Sunt un tip de plicuri favorizate și de firmele de curierat în special pentru transportul documentelor.

Plicuri de carton

Acest tip de plicuri sunt mai puțin folosite decât cele de mai sus dar ele există totuși pe piață și pot fi extrem de utile pentru ambalarea unor produse de mici dimensiuni care necesită un plus de protecție pe durata transportului. Construcția rigidă din carton protejează cu un strat solid produsul ambalat, o soluție ideală pentru cărți, reviste și alte obiecte din această categorie.

Articole