Blog Axtrom, Packaging

Paleții

Paleții, indispensabili în logistica transporturilor și depozitelor de mărfuri.

Puțini își mai aduc aminte despre felul în care se făceau transporturile de mărfuri înainte ca paleții să fie introduși pe piață. Lucrurile s-au schimbat în bine odată cu aceștia iar acum avem bucuria de a vă anunța posibilitatea de a comanda și acest tip de produs esențial din punct de vedere logistic, de la  Axtrom SRL.

Și, pentru că transportul în siguranță al mărfurilor dumneavoastră depinde nu doar de calitatea materialelor de împachetat și alegerea optimă a acestora ci și de paleții utilizați, vă oferim opțiunea de a achiziționa paleți de cea mai înaltă calitate, împreună cu materialele de împachetat comandate de la noi.

De ce sunt paleții importanți în logistica transporturilor de mărfuri?

Paleții pentru mărfuri sunt esențiali în industria transporturilor dar și în logistica depozitelor, în special cele de mari dimensiuni care cuprind un volum mare de mărfuri. Cutiile și baxurile amplasate pe paleți sunt ferite de intemperii, fiind amplasate deasupra nivelului solului. În același timp, mărfurile amplasate pe paleți sunt mai ușor de transportat sau de mutat dintr-un loc în altul. De asemenea, mărfurile amplasate pe paleți pot fi mai ușor aranjate în depozite sau autocamioane, spațiul ocupat de acestea putând fi mult mai bine organizat. Atenție însă, pentru stabilitatea cutiilor pe paleți, este recomandată prinderea sau ancorarea acestora, proces care în general se realizează cu ajutorul foliilor de plastic.

Aspecte suplimentare:

  1. Material bio. Paleții pentru mărfuri sunt în general confecționați din lemn, material bio, extrem de ușor de reciclat și fără impact imediat asupra mediului înconjurător. Mai mult, ei pot fi reutilizați în diverse scopuri precum cele de mai jos.
  2. Posibilități de reutilizare. Paleții, fie că sunt confecționați din lemn sau din materiale plastice, pot fi reutilizați la nesfârșit. Odată goliți de marfă, aceștia pot fi din nou folosiți pentru a încărca alte tipuri de mărfuri.
  3. Posibilități de utilizare și în alte scopuri. Mai mut, paleții din lemn pot fi utilizați și cu alte destinații decât cele inițiale. Aceștia pot fi transformați în mobilier, pentru dormitoare, sub formă de paturi sau ca suport pentru ghivecele de flori, atât în interior cât și în exterior.

Axtrom va ofera spre vanzare paleti tratati fitosanitar la urmatoarele dimensiuni: 1200 x 800 cm (europalet), 60 x 60 xm si 1100 x 1200 cm.

Galerie foto paleti: