Blog Axtrom

Materiale ce le folosim la împachetarea produselor!

De la scrisori, la pachetele pe care le trimitem prietenilor sau rudelor și până la toate obiectele pe care le cumpărăm online sau din supermarket, un lucru este sigur: toate necesită împachetare, fie că este vorba despre o simplă folie de plastic ori de o cutie croită special pentru acel obiect.

Prin urmare, avem de-a face cu materiale de împachetare în toate aspectele vieții de zi cu zi, de la acela mei banale si mai comune până la cele pe care le folosesc companiile majore, la nivel industrial. Care sunt însă cele mai importante materiale utilizate pentru împachetare?

Hârtia

Înainte ca oamenii să se rezume doar la poșta electronică, obișnuiau să expedieze scrisori. Scrisori de dragoste, de business, scrisori între prieteni și așa mai departe. Toate acestea, erau învelite în plicuri de hârtie, sigilate și apoi expediate.

Hârtia reprezintă însă un material mult mai important decât cel de a fi baza plicurilor pentru scrisori.

Hârtia poate fi extrem de utilă atunci când împachetăm obiecte în cutii de carton și avem nevoie de un material care să umple spațiile rămase goale, pentru un plus de siguranță. este utilă și pentru învelirea unor obiecte fragile care urmează să fie depozitate sau mutate dintr-un loc în altul. Pe de altă parte, sunt sigur că o mare parte dintre cititorii acestui blog au folosit hârtia, și nu doar o dată, pentru a acoperi suprafețele din interiorul unei locuințe care urmează să fie renovată.

Pungile de plastic

Deși au apărut recent, și anume în a doua jumătate a secolului 20, pungile de plastic au devenit parte din viețile noastre și implicit, unul dintre cele mai obișnuite și tradiționale materiale de împachetare pe care le utilizăm în viața de zi cu zi.

Aceste pungi de plastic sunt fabricate din materiale derivate din polietilenă și reprezentau până nu demult soluția perfectă pentru transportul unor produse, în special în cadrul supermarketurilor și al magazinelor care desfăceau produse de mici dimensiuni. Recent, ele au început să fie înlocuite de pungi confecționate din materiale biodegradabile, lucru care nu le face însă mai puțin importante, cel puțin în contextul economic al ultimului secol.

Cartonul

Pe  lângă hârtie și polietilenă, cartonul reprezintă cel mai important produs pe care îl utilizăm la împachetarea produselor utile nouă. Cartonul este esențial pentru confecționarea cutiilor, pentru a proteja mărfurile aranjate pe paleți ori pentru a include produsele electronice și electrocasnice pe care le găsim de cele mai multe ori aranjate pe rafturile magazinelor de profil.