Blog Axtrom, Packaging

Folia Stretch – Tipuri de folie stretch

Folia Stretch – Tipuri de folie stretch

Foliile stretch sunt folosite îndeosebi pentru ambalarea finala a paletilor, pentru fixarea produselor pe aceștia și implicit pentru un plus de siguranța pe durata transportului sau a depozitarii. Am discutat într-un articol precedent despre acest produs esențial din punct de vedere logistic iar cu aceasta ocazie, vom încerca sa punctam, pe scurt, câteva dintre cele mai cunoscute tipuri de folie din aceasta categorie.

Folia stretch manuala

Unul dintre cele mai populare produse din aceasta categorie este folia manuala. Aceasta se foloseste pentru asigurarea produselor pe paleti si ferirea lor de conditiile meteo extreme dar si protejarea acestora fata de praful, murdaria sau umiditatea care le pot deteriora partial sau complet. Folia stretch manuala poate fi transparenta sau colorata, in functie de nevoi. Dupa cum ii spune numele, aceasta se aplica manual.

Folia stretch preintinsa

Folia stretch preintinsa (prestretched) este un alt tip de folie cu aplicare manuala utilizata cu precădere la ambalarea și asigurarea mărfurilor pe paleti. Spre deosebire de alte tipuri de folii stretch, acest model este ușor de aplicat iar costurile logistice sunt reduse. Poate fi utilizata insa și în uz general, personal sau business, fiind ușor de manipulat, aplicat sau eliminat atunci când nu mai este necesara.

Folia stretch automata

Folia stretch automata este la rândul sau ideala pentru asigurarea și protecția mărfurilor pe paleti. Gradul de întindere/elasticitate este ridicat, motiv pentru care folia de acest tip oferă un plus de protecție. De asemenea, ea prezintă un grad de lipire pe partea interioara de rulare ridicat, un plus de aderenta care contribuie de asemenea la protecția și siguranța mărfii aranjate pe paleti.

In aceasta categorie includem toate foliile termocontrolabile de uz industrial, capabile sa preia forma produsului, mulându-se perfect pe acesta, crescând în acest fel rezistenta la manipulare și diminuând contactul cu mediul înconjurător, contact care se poate dovedi nefast pentru unele categorii de produse cu fragilitate ridicata ori cu un grad de perisabilitate ridicat.

Galerie foto folie stretch

Articole