Blog Axtrom

Cum alegem corect distribuitorul de ambalaje?

Cum alegem corect distribuitorul de ambalaje?

Ambalajele sunt extrem de importante în economia unei afaceri, fie că e vorba despre un magazin ori despre orice alt tip de companie. Avem nevoie de ambalaje pentru a transporta obiecte și acte de la un depozit la altul, de la noi către clienți și invers, pentru a comunica cu terți și a face schimb de documente și alte bunuri.

Sunt importante în primul rând pentru siguranța bunurilor stocate sau expediate și de aceea, avem nevoie de materiale de calitate și de tehnologii de ultimă oră. Cum alegem compania furnizoare de materiale de împachetat și ce lucruri trebuie să avem în vedere înainte de a o face? Ei bine, iată câteva sfaturi utile:

Alegeți calitatea

E primul criteriu care contează în orice alegere am face. E evidentă faptul că calitatea ambalajelor este importantă pentru protecția bunurilor ambalate. E nevoie de carton de calitate, de folii de calitate, de cei mai buni adezivi și așa mai departe.

Alegeți raportul potrivit calitate – preț

Rareori cele mai ieftine produse vor fi și de calitatea dorită. Asta nu înseamnă însă că nu trebuie să fim atenți și la prețuri. Sunt importante, mai ales atunci când avem un volum ridicat de bunuri sau acte care trebuie expediate în mod curent deci implicit, și o nevoie mare de ambalaje în cantități mari. Prin urmare, avem nevoie de furnizorul potrivit, care să ne asigure atât calitatea dorită cât și un preț convenabil, eventual discounturi în funcție de volumul de achiziții.

Comunicare și servicii

Partea de comunicare este la fel de importantă precum cele de mai sus. Calitatea serviciilor este și ea importantă însă în mare măsură aceasta depinde în mod special de procesul de comunicare și de ușurința cu care se poate stabili un dialog eficient între cumpărător și vânzător, mai ales atunci când apar probleme pe parcurs. Calitatea serviciilor depinde și de eficiența cu care reușim să rezolvăm problemele și să continuăm contractele în vigoare.