Blog Axtrom, Folia cu bule

Folia cu bule in industria de transport

Folia cu bule, unul dintre cele mai importante produse din industria de transport

Unul dintre produsele folosite în industria de transport mărfuri cu care ne întâlnim aproape zilnic este folia cu bule, un produs cu care ne-am obișnuit într-atât de mult încât îl luăm ca atare fără a ne gândi la cât de important este acesta și cât de mult a schimbat lumea în care trăim.

Sigur, cu toții ne-am jucat spărgând bulele imediat ce am despachetat un colet. E o metodă eficientă de a lupta cu stresul. Metode de a scăpa de stres sunt însă nenumărate iar dacă de mâine nu ar mai exista folia cu bule, nu am resimți niciun fel de problemă din acest punct de vedere. Cât privește industria de împachetat însă, lucrurile stau cu totul altfel.

Importanța foliei cu bule constă în capacitatea sa de a proteja produsele împachetate și o face mai bine decât orice alt material. În plus, este și ușor de folosit, materialul este reciclabil sută la sută și poate fi rulată astfel încât să ocupe cât mai puțin spațiu în depozit. Din punct de vedere logistic, a devenit esențial să folosim folie cu bule pentru protecția produselor împachetate.

Ce este însă folia cu bule și cum a apărut ea pe piață?

Ei bine, sunt mai multe tipuri de folie cu bule. În mare însă, în acest grup de produse se regăsesc toate foliile plastice prevăzute cu mici spații umplute cu aer și distanțate regulat, ce au capacitatea de a oferi protecție obiectelor fragile.

Prima folie cu bule a fost creată relativ recent, în anul 1957, de către doi ingineri, Alfred Fielding și Marc Chavannes. Aceștia au lipit două perdele de duș una peste alta, rezultatul fiind o folie cu bule de aer pe care inițial au dorit să o vândă sub formă de tapet. Din fericire, cei doi au descoperit destul de repede importanța acestei folii nu ca și tapet ci evident, ca și protecție pentru produsele ambalate, destinație pe care i-o conferim și astăzi.

Este folia cu bule reciclabilă?

Răspunsul este da, categoric. Și, ca la multe alte produse din această categorie, avem la dispoziție două metode eficiente de a recicla rolele de folie cu bule. Prima și cea mai la îndemână, este cea de a refolosi foliile îndepărtate de pe obiectele despachetate. A doua, este cea de a selecta deșeurile. Folia cu bule este un material plastic bazat pe polietilenă deci, sută la sută reciclabilă.

Articole