Blog Axtrom, Packaging

Protejați-vă bunurile, împachetându-le corespunzător

Protejați-vă bunurile, împachetându-le corespunzător

Voi începe acest articol prin a-mi reaminti de vremurile trecute, când mare parte din pachetele pe care le expediam ori pe care le primeam, ajungeau la destinație într-o stare deplorabilă, uneori chiar deteriorate în mod ireparabil.

Astfel de probleme sunt acum de domeniul trecutului, în mare parte, ca urmare a cel puțin doi factori principali. Pe de o parte avem multitudinea de companii de curierat, pe de altă parte, noile tehnologii implementate în industria de packaging și diferitele materiale pe care le putem folosi la împachetat în funcție de produsele pe care le dorim expediate.

Nu voi intra în detalii cu privire la curieri. Aici, principalul factor care ne asigură calitatea este concurența acerbă de pe piața de profil, concurență care în mare parte din cazuri, asigură și o continuă îmbunătățire a serviciilor. Uneori, intervine și norocul, mai ales atunci când experiența nu ne ajută și alegem aleator serviciile unei companii de la care sperăm calitate fără a cunoaște detalii despre istoricul lor pe piață.

Cât privește materialele pe care le folosim la împachetat, aici norocul nu poate fi pus în discuție. Nu poți spera ca pachetul tău să ajungă la destinație în cele mai bune condiții câtă vreme el nu a fost împachetat corespunzător.

Din fericire, soluții există și nu puține. Avem o mulțime de opțiuni și  toate la îndemână. Ce înseamnă însă un ambalaj corespunzător?

Ei bine, primul lucru pe care trebuie să îl avem în vedere este greutatea totala a obiectului sau a obiectelor împachetate. În funcție de aceasta, vom alege și grosimea cartonului cutiei în care acestea vor fi introduse.

Pe urmă, trebuie să ținem cont și de fragilitatea acestora. Sunt obiecte casante sau nu? Evident, în cazul în care acestea se pot sparge ușor, trebuie să ne gândim și la folia în care le vom înveli ori la materialele cu care umplem golurile rămase în cutie. Indiferent de natura materialelor împachetate, folia cu bule reprezintă întotdeauna o soluție eficientă și bună în același timp.

În fine, ultimul și unul dintre cei mai importanți pași, este reprezentat de felul în care sigilăm pachetul înainte de a-l expedia. Pentru un plus de siguranță, e bine să nu faceți economie de folie adezivă iar înainte de a înmâna curierului pachetul, sa inspectați vizual cutia pentru a vă asigura că totul e în regulă. Nu uitați însă, marcajele exterioare sunt și ele importante, în mod special în cazul în care veți expedia un produs fragil.

Articole